Projectes

Projecte Botó Màgic – Col.laboració ASPASIM 
aspasim

La EBM Can Canet col∙laborem amb ASPASIM en un projecte d’integració anomenat el Botó Màgic, on 2 usuàries adultes amb discapacitat intel∙lectual acompanyades d’una monitora del centre, venen un día per setmana a una classe a on  expliquen : contes, canten cançons, fan titelles….

Un cop al trimestre fan una actuació per tots els infants de l’escola on venen acompanyades d’altres membres del grup que toquen diversos instruments de música.

Beneficis que aporta als infants:

   • Permet compartir un espai i unes activitats per a afavorir la inclusió de persones amb discapacitat.
   • Els infants aprenen a  conviure, acceptar i gaudir de la riquesa que dóna la diversitat

Projecte FILIP  – La nostra Eina Educativa interactiva : QUIRIC 

La Escola Bressol Municipal Can Canet va idear amb un pare i una mare de l’escola un seguit d’aplicacions educatives pensades per infants petits, per poder jugar amb una pantalla vertical tàctil.

Actualment és un projecte transversal on participen tots els infants que ja caminen.

L’eina educativa per a infants de 0 a 5 any EN FLIP

   • Els nens descubreixen interactuant individualmente i/o en grup
   • Promou la socialització
   • Les QuiRiApps están completament adaptades a les capacitats dels nens pedagògicament testades i aprovades
   • Eina per als Mestres i educadors, on fàcilment poden crear contingut mitjaçant les QuiRiTools
   • Centre multimedia per a les escoles, mobible I senzill d’usar

Podeu consultar mes informació a la web www.quiric.com

Projecte : Escola Oberta 

Ens agrada que les famílies puguin formar part de la vida de l’escola i per això us convidem a venir a col∙laborar en alguna activitat que fem nosaltres (un dia de pintura, el berenar,…) o bé ser vosaltres qui la organitzeu (música, explicar un conte, taller maquillatge,…).

Per aquest curs s’ha proposat fixar una tarda al mes (de 15 a 16.30h.) per venir totes les mares i pares que vulgueu i podeu a fer un café i parlar d’algun tema de la petita infància, preparar algún conte pels infants, fer alguna manualitat per decorar l’escola, etc…

Projectes solidaris

Fundació Glorr  : Cada any proposem col·laborar en la recollida de roba i sabates tan d’infants com d’adults per la fundació GLORR.Les vostres donacions de roba i sabates usades es converteixen en ajuda pels més desfavorits del nostre país. Per saber més sobre la Fundación podeu consultar  www.glorr.com

Fundació Catalana Síndrome de Down : L’escola Bressol Can Canet cedeix l’espai i el material cada quinze dies perque la fundació pugui fer activitats amb les famílies.

Projecte pati i hort écològic 

Desde fa un parell d’anys, una de les nostres prioritats està sent fer un pati ecològic amb un hort per els infants.

L'hort ecològic

L’hort ecològic

L’hort com a recurs pedagògic : amb l’hort els infants s’inicien en l’art de cultivar amb respecte per la natura tot observant l’entorn. Sense dubtes és un lloc per aprendre mitjançant les vivències directes, experimentant, tocant i sentint els elements (la terra, l’agua, els sol…). És molt important que en aquest procés de col·laboració i d’ajuda a l’hort la mestra acompanyi als infants posant paraules a les accions i al què està passant.

Projecte  :  Racó de reciclatge i reutilització 

A l’entrada de l’escola tenim el PUNT VERD,  lloc de recollida de material reciclat net  per la seva reutilització per part dels nens i nenes  en les seves activitats plàstiques i artístiques.

 

 

 

Projecte:  El Racó dels Contes

Un racó acollidor  que invita a la lectura amb l’objectiu de que els nens i nenes s’acostumin a mirar contes per tal d’estimular l’adquisició del llenguatge i la futura afició a la lectura.