Celebracions i sortides a l’escola

A l’escola celebrem les festes que formen part de les nostres tradicions.

Festes que celebrem amb famílies:

 • La Castanyada a la tardor i La festa de fi de curs a l’estiu son les dues festes obertes a les famílies i les celebrem tots junts al pati de l’escola aprofitant el bon temps.

Festes que celebrem a Can Canet:

 • Festa Major de Sarrià.

Els grups de grans surten al carrer Canet a veure gegants i capgrossos. Els alumnes de l’escola Orlandai fan una parada en el recorregut per fer-nos ball de bastons, pastorets i fer ballar els seus gegants: El Quimet i la Caterina. Visca la Festa Major! Visca!!!

 

 • La Castanyada

Celebrem l’arribada de la tardor, amb cançons, dites, propostes manipulatives amb carbasses, fulles seques, fruits de tardor,… El día de la Castanyada rebem a la Maria Castanya i la Pepita Moniato que ens expliquen les seves aventures  i ens conviden a castanyes i moniatos. Per acabar el día festiu convidem a les famílies a berenar i cantar i ballar una estona.

 

 • Santa Cecília

Celebrem el dia de la música convidant a les famílies a fer-nos un concert durant aquella setmana. Els alumnes de l’escola Orlandai també ens fan un concert.

 

 • Nadal

Celebrem l’arribada de l’hivern amb cançons, dites, propostes sensorials,… un dia arriba el Tió de Nadal i es queda uns dies al vestíbul de l’escola. El cuidem: li donem menjar, li fem visites, li cantem cançons fins que arriba el dia en que el fem cagar. L’ últim dia del trimestre fem el nostre «Dinar de Nadal» tots els infants de l’escola dinen plegats a la sala d’ usos múltiples (SUM)

Dinar de Nadal 

 

 • Carnaval

Arriba el Rei Carnestoltes i estarà uns dies amb nosaltres. A l’escola oferim complements i pintures per tal que qui li vingui de gust es pugui disfressar i pintar. Durant la setmana en Carnestoltes ens mana un seguit de consignes i el darrer dia fem una rua per dins l’escola, es disfressen amb els complements amb els que han estat jugant dies enrera. Les famílies col·laboren elaborant material: faldilles, capes, diademes,…

 

 • Sant Medir, la festa més dolça de l’any !

Els grans surten al carrer a veure passejar els cavalls i gaudir de la festa. Els caramels omplen el cel i els carrers i les mans dels més petits !!!

 

 • Sant Jordi i la princesa……la rosa i el drac !!!! 

Celebrem l’arribada de la primavera amb contes, cançons i la Llegenda de Sant Jordi explicada en diversos formats.

Muntem un espai de biblioteca a la SUM que dura dues setmanes

Els grans surten passejar per gaudir de la Diada i aprofiten per fer compra de contes i roses per tota l’escola.

 

 • Fira de Sant Ponç a Sarrià 

Sortim a fer un volt amb olors de plantes aromàtiques, mel, i productes artesans!

 

 • Visita a la granja ! 

Al  juliol les classes grans (Xilòfon i Guitarra) van d’excursió a la Granja.

Es tota una experiència: agafar la motxilla i  viatjar amb autocar .

Només arribar visiten els cavalls, els porcs, les vaques, les gallines… fins i tot poden veure com neix un pollet, com es munyeixen les vaques i muntar dalt d’un poni!

 

 • Festa de final de curs

Ens acomiadem celebrant una festa amb els infants i les famílies. Les famílies preparen una obra de teatre i El Botó màgic ens fa un concert.

Bon estiu!